Distributiestraat 73
4283 JN Giessen
Nederland

phone +31-(0)183-445050
mail info@mctec.nl

SDmatic 2 – Starch Damage

De CHOPIN Technologies SDmatic 2 (tweede generatie) is een eenvoudig en nauwkeurig instrument om beschadigd zetmeel in meel te meten voor de maal- en bakindustrie. Het is een volledig geautomatiseerde enzymenvrije analyser die een betrouwbare meting van zetmeelschade produceert met slechts één gram bloem en binnen 10 minuten. Het is gebaseerd op de amperometrische methode (Medcalf & Gilles). Het is officieel internationaal erkend en voldoet aan de industrienormen. Beschadigd zetmeel ontstaat van nature tijdens het maalproces en heeft een directe invloed op de eigenschappen en functionaliteit van bloem. De SDmatic 2 helpt molenaars te garanderen dat ze meel produceren volgens de specificaties van hun klanten. Voor de secundaire verwerkingsindustrie is het een kosteneffectief hulpmiddel voor kwaliteitscontrole van grondstoffen en voor het voorspellen en controleren van de verwerkings- en eindproductkwaliteit.

Productspecificaties

Kenmerken

  • Volledig geautomatiseerde enzymvrije analyse, gebaseerd op de erkende amperometrische methode van Medcalf & Gilles.
  • Resultaten in 10 minuten
  • Slechts 1 gram bloem nodig om te testen
  • Resultaten in verschillende meeteenheden (AI%, Eenheid Chopin Dubois en Eenheid Chopin Dubois gecorrigeerd)
  • Voldoet aan internationale normen: NF EN ISO 17715:2015, ICC 172, AACC 76-33.01, FTWG N°24.
  • De resultaten van SDmatic 2 zijn sterk gecorreleerd met die van enzymatische methoden. Daarom is het mogelijk om aangepaste kalibraties te ontwikkelen en deze op het instrument te installeren.

Voordelen

  • Specificaties opbouwen met behulp van een amperometrische methode die door alle maal- en bakindustrieën wordt erkend.
  • Biedt nauwkeurige, betrouwbare gegevensmeting: het is een gestandaardiseerde methode, de analyseomstandigheden zijn eenvoudig te controleren en er is minimale menselijke
  • tussenkomst. Dit garandeert precisie, reproduceerbaarheid en herhaalbaarheid van de resultaten.
  • De automatisering van de analyse verhoogt de efficiëntie en productiviteit: de test verloopt sneller dan andere methoden, zonder dat er extra apparatuur of goed opgeleide mensen nodig zijn. Laboratoriummedewerkers zijn dus verlost van vervelende taken.
  • Het bak vermogen van meel begrijpen

De SDmatic meet het niveau van zetmeelschade in bloem. Dit geeft informatie over het bakvermogen van de bloem: beschadigd zetmeel verveelvoudigt de waterabsorptiecapaciteit en dit beïnvloedt de kleverigheid van het deeg en leidt tot een hogere suikerproductie, wat het volume en de kleur van de eindproducten beïnvloedt.

Meer informatie?

Neem contact met ons opplay_arrow